És, segons els bombers, la caserna més antiga d'Espanya. El col·lectiu fa anys que reclama que l'antic parc del Poble-sec es converteixi en un centre educatiu sobre la prevenció del foc. L'Ajuntament, però, té previst utilitzar l'edifici per ampliar l'Escola Mossèn Cinto Verdaguer, que hi ha al costat. Ara, els bombers han trobat una solució per acontentar tothom. "Agafar una petita pastilla del solar que ara està infrautilitzat. Un responsable de la fira ens ha dit que seria possible, però que depèn de l'Ajuntament". Els bombers proposen construir un edifici de nova planta per a l'escola en aquest solar que ara s'utilitza per entrar material a la Fira de Barcelona. Es tracta d'un espai que hi ha just al darrere del centre. Els bombers creuen que el cas de la caserna del Poble-sec és només una mostra de la mala gestió que fa l'Ajuntament del patrimoni del cos. Un altre exemple d'això, diuen, és el de l'històric parc de l'Eixample. L'any passat es va tirar el terra i encara no s'hi ha construït res. "Ens han fet fora d'un lloc que era vital operativament. I no tenim aquest espai ni som on hauríem de ser". El consistori, en canvi, assegura que s'està complint el calendari d'obres i que el 2013 la nova caserna de bombers que s'hi ha de construir estarà a punt.

La plataforma proposa construir un edifici de nova planta per a l’escola en un solar proper, que ara s’utilitza per entrar material a la Fira de Barcelona. Així, el cos de bombers podria recuperar la caserna.

El col·lectiu creu que la polèmica sobre el parc del Poble-sec és només un exemple de la poca cura que l’Ajuntament té del patrimoni dels bombers. Segons ells, una altra mostra és la situació de l’històric parc de l’Eixample, que es va tirar a terra l’any passat i on encara no s’ha construït res.  De la seva banda, l’Ajuntament assegura que s’està complint el calendari d’obres i que, el 2013, la nova caserna de Bombers que s’hi ha de construir estarà a punt.