De la rapidesa i la destresa amb què actuïn els bombers en poden dependre molt les repercussions per a la salut de la víctima. Per això, el cos fa accions per promoure que tothom estigui ben preparat. És el cas del concurs de rescat en accidents de trànsit que s’ha fet aquest dilluns i dimarts al Parc de Llevant. Hi han participat més de 100 bombers dividits en 17 equips diferents.

Cada grup, format per sis persones, havia de fer una maniobra per rescatar dues persones atrapades en un cotxe implicat en un xoc amb un autobús i un altre cotxe. Més enllà d’aconseguir l’objectiu d’extreure les víctimes del vehicle, el jurat ha valorat aspectes com la tècnica que els bombers han utilitzat per fer l’excarceració, les intervencions de caràcter sanitari en l’atenció als ferits i la capacitat de comandament del responsable de l’equip.

Tot i que el principal objectiu d’un concurs com aquest és preparar els bombers per a les actuacions al carrer, els guanyadors competiran en la trobada estatal que es farà abans de l’estiu i que dóna accés a la competició internacional.