Davant la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, els convocants han fet un mosaic amb 3.500 ventalls que després han repartit entre els assistents. D’aquesta manera han reivindicat també el valor social de l’arquitectura.

Segons els convocants de la mobilització, el que ha transcendit de l’avantprojecte de llei de col·legis i serveis professionals, elaborat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, és que es preveu que els enginyers amb competències en edificació puguin projectar i dirigir obres. Això, diuen, dificultaria encara més la situació actual i destruiria les perspectives de futur de molts llicenciats en arquitectura.

Des d’aquest col·legi professional remarquen que actualment hi ha 60.000 arquitectes al conjunt de l’estat als quals cal afegir 30.000 estudiants que estan matriculats a les universitats. La situació, diuen, genera una “sobreoferta que ja actualment expulsa la majoria de joves (i no tan joves) arquitectes del nostre país”.

Per aquests professionals, mesures com aquesta malmetrien el model d’arquitectura actual. I en aquest sentit, asseguren que “si l’objectiu és millorar la qualitat, la modificació també va en direcció contrària”.