Debat sobre Eurovegas amb diversos punts de vista. Des de la perspectiva de la planificació urbanística, avui alguns arquitectes han volgut evidenciar que el projecte no s'adiu a l'entorn, perquè trenca amb l'arquitectura dels edificis de la zona. I a més qüestionen la modificació legal que caldria fer per posar-ho en marxa. XAVIER MATILLA, arquitecte "El govern s'atreveix a oferir uns terrenys protegits que afecta directament el marc jurídic català..." L'altre tema sobre la taula, com afectaria la fauna i flora del delta del Lobregat. També preocupa alguns biòlegs l'impacte ecològic que podria tenir Eurovegas sobre el terreny. ANNA ZAHONERO, biòloga "Per compensar el consum energètic de 36.000 places hoteleres necessitaríem un bosc com tot Osona..." En el debat també s'han sentit crítiques cap al govern, perquè no s'ha donat explicació del procès de negociació. Però no tot han estat crítiques cap al projecte, per economistes com Agustí Jover, els beneficis econòmics d'acollir Eurovegas juguen a favor del projecte. AGUSTÍ JOVER, economista "Per què no posem també a la balança la capacitat d'Eurovegas, mirant per exemple la memòria del Marina Bay de Singapur, que atrau 1.300.000 turistes?" L'acte també ha servit per fer públic un manifest, redactat per diverses entitats d'arquitectes i urbanistes, que qüestiona el plantejament urbanístic que requereix el macroprojecte de Sheldon Adelson.

Al manifest s’hi ha adherit l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC), l’Agrupació Catalana de Tècnics Urbanistes (AETU-ACTU) i la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (COAC) , i s’ha presentat durant un debat al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya  (COAC). A la trobada, la majoria de veus s’han mostrat crítiques amb el complex, argumentant que canviaria radicalment el model d’urbanisme de Barcelona i Catalunya.

El degà del COAC, Lluís Comerón, ha dit que el col·legi fa seva “les veus escoltades durant el debat”, tot i que admet que no hi ha prou informació sobre el projecte. Comerón considera que el projecte, tal com està plantejat, pot tenir un gran impacte en l’àrea protegida del delta del Llobregat.

El secretari de l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC) , Xavier Matilla, ha enunciat els arguments contraris a Eurovegas, entre els quals hi ha “la poca transparència del projecte i la nul·la participació ciutadana a l’hora de decidir si s’ha d’instal·lar a Catalunya”. L’arquitecte creu que no obeeix a un interès públic i no està sotmès als principis ètics de l’urbanisme.

La biòloga Anna Zahonero ha incidit en l’abundant consum d’aigua que necessita el projecte, i ha dit que l’impacte al delta del Llobregat reduirà la capacitat d’abastir-se de productes de proximitat.

La modificació legislativa perquè Eurovegas  s’instal·li a Catalunya també és un obstacle, segons els ponents. L’advocat Carlos Pareja considera que fent les lleis a mida, “la credibilitat del govern quedaria seriosament qüestionada” i que aquesta seria una font més de desafecció. L’única veu favorable a la instal·lació d’Eurovegas al nostre país ha estat la de l’advocat Agustí Jover, que ha criticat “la cultura del no imperant a Catalunya.”