Els 11 passatgers del vol de Vueling a Dakar que van ser expulsats després d’interrompre l’enlairament de l’avió per evitar la deportació d’un senegalès diuen que estan estudiant presentar una reclamació a la companyia aèria pels danys causats. A través d’un comunicat expliquen que finalment el Govern espanyol no emprendrà accions legals ni tampoc no ho farà l’aerolínia, fet que demostra, segons el seu parer, la “desproporció” de l’actuació de Vueling.

Ara per ara, l’única denúncia presentada contra els 11 passatgers és la que va interposar el pilot, per incompliment de les ordres que va donar al passatge com a màxima autoritat en una aeronau. L’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) serà qui decideixi si finalment sanciona. Segons el comunicat, si finalment s’imposa una multa -que podria oscil·lar entre els 90 i els 45.000 euros- demanaran suport per finançar les costes judicials.

En el text, també expliquen que el seu advocat assessor, Andrés García Berrio, ha parlat amb la responsable de Comunicació de Vueling, qui els ha assegurat que la companyia no emprendrà mesures legals contra els passatgers.

Els fets es van produir el 15 de juliol, quan un grup de passatgers van aturar un vol de Vueling a l’Aeroport de Barcelona-el Prat per evitar la deportació d’un senegalès. Els expulsats agraeixen les mostres de suport i denuncien que les deportacions són un fet habitual i que aquest incident ha reobert el debat.