La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha afirmat que l’objectiu de la sentència del procés és “polític” i, per això, “la millor resposta és refermar-nos en la lluita per la independència”. En declaracions a la plaça dels Àngels, Paluzie també ha fet una crida a la ciutadania a mobilitzar-se com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem “participeu allà on vulgueu, sortiu al carrer, exerciu els vostres drets de manifestació i d’expressió”.

Elisenda Paluzie ha explicat que quan es va fundar l’ANC amb l’objectiu d’aconseguir la independència de Catalunya, “teníem molts motius”. Però, després de fer-se pública la sentència del procés, “en tenim molts més”. La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana ha afirmat que “no podem seguir en un estat que vulnera drets fonamentals per preservar la sagrada unitat”.

Paluzie també ha carregat contra el judici del procés, que considera que ha estat “mancat de garanties”. “No s’ha respectat el jutjat que competeix, no s’ha respectat la presumpció d’innocència i hem vist un partit feixista actuant d’acusació particular”, ha apuntat la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana.