oci nocturn discoteca

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha mostrat partidari de reobri l’oci nocturn tan bon punt la situació epidemiològica ho permeti. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Elena ha reconegut que això alleujaria la situació de botellades. “Ens agradaria que l’oci nocturn estigués obert, naturalment. Però cal que les condicions sanitàries ho permetin, i ara no és així”, ha subratllat.

El conseller no ha volgut avançar cap data ni cap xifra a partir de la qual seria segur reobrir els locals. “Quan Salut vegi clar que obrir l’oci nocturn no posa en risc una altra onada, evidentment es farà”, ha apuntat.

Les botellades generen 80.000 hores extres a Mossos

Elena ha assegurat que els Mossos d’Esquadra estan donant tant de suport com poden als ajuntaments per fer front a les botellades. Ha explicat que aquest estiu han fet 80.000 hores extres per cobrir les necessitats d’ordre públic a les nit. “Això és una barbaritat. Els agents de mitjana han fet un 40-50 % més de la seva jornada laboral. Això no es pot aguantar més”, ha reblat.

El conseller també ha explicat que Interior col·laborarà amb l’Ajuntament de Barcelona per dissenyar les activitats de la Mercè, per garantir que siguin al màxim de segures possible. El govern de Colau ha demanat els darrers dies que es reobri l’oci nocturn abans de les festes, per evitar que hi hagi botellades a les nits. De moment, però, Elena no ha volgut concretar quan es podrà fer.