Els cuidadors de dofins continuaran entrenant i explicant als visitants les seves característiques, però els animals no mostraran més les seves habilitats en sessions específiques obertes al públic com fins ara. El tancament del delfinari permetrà la construcció d’una plataforma d’observació amb capacitat per a un centenar de persones. Dimarts començaran les obres. Segons el Zoo, el canvi evitarà les grans acumulacions de públic i permetrà visites de grups més continuades.

Aquest canvi d’enfocament ja es va anunciar quan l’anterior govern municipal va definir el nou delfinari, que es preveu set vegades més gran que l’actual.  En el seu moment, l’Associació Europea de Mamífers Aquàtics va exigir a l’Ajuntament que tingués a punt les noves instal·lacions abans de 2018 per evitar que els animals haguessin d’abandonar el Zoo.

Els espectacles amb dofins havien estat denunciats per entitats com SOS Delfines. Segons les entitats de defensa d’aquests animals, les exhibicions i el fet de mantenir-los en captivitat els provoquen estrès i, en alguns casos, la mort prematura.