Les feines de rehabilitació de les bateries antiaèries del Turó de la Rovira han posat al descobert el potencial de les restes del barri de barraques que es va instal·lar aquí durant la post guerra. S'ha modificat el projecte per donar més protagonisme al conjunt patrimonial que servirà per explicar el fenomen del barraquisme. CUSTODIA MORENO, veïna "La mayoría de la gente lo que hacía es que los que trabajaban en las obras pues cada día en la bolsa donde se llevaban la comida se cogían tres o cuatro baldosas en la bolsa y, poco a poco, cada día… Había alguna obra importante por aquí cerca, pues se bajaban y se traían material". Així es com es va construir el barri de barraques del Turó de la Rovira. La Custodia, que hi va viure uns anys, explica que els veïns es feien la casa amb molt pocs recursos i que han lluitat molt en els darrers temps perquè es mantingui el record d'aquell fenomen. CUSTODIA MORENO, veïna "Tiene que quedar constancia de lo importante que fue este núcleo de barracas de ahí, que se esté haciendo dentro del proyecto que se recuperen los restos todavía de las barracas que entendemos que vale la pena que esto se mantenga". Ara és més fàcil que el desig dels barraquistes es faci realitat. Les feines de rehabilitació de l'espai, que van començar al juny, han superat les expectatives. S'han trobat més restes de les barraques, més interessants i en un millor estat del previst. ELSA BLASCO, regidora Horta-Guinardó "Hi ha més restes del barraquisme dels que, en un principi, pensàvem que es podien conservar i en tot cas el que hi ha hagut i hi ha és un debat i una feina d'anar destriant i anar decidint, pas a pas, que és el que es va conservant i de què es pot prescindir". Les obres han d'estar finalitzades la primavera de l'any vinent. Aleshores s'iniciarà la segona fase del projecte que preveu la transformació del recinte en un museu. L'objectiu final és constituir un espai històric de referència de la ciutat.

Els veïns que hi van viure, com la Custodia Moreno,  estan satisfets amb què es mantingui el record del barri de barraques que va existir al Turó de la Rovira.

Les obres de remodelació han d’estar finalitzades la primavera de l’any vinent. Aleshores, s’iniciarà la segona fase del projecte que preveu la transformació del recinte en un museu. L’objectiu final és constituir un espai històric de referència de la ciutat.