Amb aquesta sentència, el TSJC considera que no es van complir els requisits que estableix la llei per atorgar aquestes subvencions i es va deixar de banda la resta de sindicats del concurs. El Tribunal dóna la raó a la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que va interposar un recurs contra l’acord del Consell Executiu de la Generalitat del 22 de juny de 2010, pel qual la conselleria d’Ocupació va autoritzar aquestes subvencions. Les ajudes es van atorgar de forma directa justificant que eren per a les “organitzacions sindicals més representatives en concepte de participació institucional dels agents socials”.

A CCOO se li va adjudicar 1.657.657 euros per a “l’extensió de la tutela dels drets a la informació, formació, assessorament i negociació col·lectiva” i a la UGT se li van injectar 1.579.201 euros per al “sistema de suport a la participació institucional a Catalunya”. En contra del criteri que, en aquell moment, va tenir la Generalitat, el TSJC considera que aquestes “són activitats que, amb més o menys intensitat, poden ser desenvolupades per qualsevol central sindical en proporció a la representativitat que tingui”.

Després d’aquesta sentència, el sindicat IAC espera que el govern anul·li la concessió de subvencions donades sense concurrència pública a Foment del Treball Nacional, Pimec, UGT i CCOO el 2011 i atorgades el 2012 per un total de més de 5 milions d’euros, segons han explicat en un comunicat. La Intersindical lamenta la pràctica “tant d’aquest govern com de l’anterior” d’atorgar subvencions “milionàries a entitats i empreses de manera directa i sense concurs públic”.