El Palau Militar de la Capitania ha acollit la celebració de la Pasqua Militar a Barcelona, que té lloc cada any durant el matí del dia de Reis. Enguany ha presidit l’acte per primera vegada el tinent general de l’exèrcit, José Manuel Muñoz, que ha atorgat medalles a alguns membres del cos militar.

L’acte de Capitania ha reunit també els màxims representants de l’exèrcit i les forces policials de Catalunya. S’han elogiat les tropes i s’han recordat els caiguts en missions militars.

Retirada de l’Afganistan

A Madrid, la Pasqua Militar té més trascendència política, perquè hi assisteix la ministra de Defensa, Carme Chacón. Avui ha aprofitat per anunciar que les tropes espanyoles es podrien retirar de l’Afganistan aquest mateix any. En l’acte presidit pel rei Joan Carles, Chacón també ha destacat la discreció i eficàcia amb la qual l’exèrcit de l’aire va assumir el control del trànsit aeri durant la vaga dels controladors.

De la seva banda, el monarca ha valorat l’esforç d’austeritat de les forces armades i les ha animat a estar preparades per promoure la seguretat allà on se les requereixi.