El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha decidit investigar “d’urgència” les possibles irregularitats en les proves d’accés al cos de Bombers de Barcelona. Ribó demanarà informació a l’Ajuntament en relació amb les oposicions de l’11 d’octubre passat, les suposades desigualtats en el temps atorgat als aspirants i l’opacitat en els criteris d’avaluació.

Els opositors a entrar al cos de Bombers de Barcelona van denunciar a BTV diverses irregularitats en la prova pràctica de l’especialitat d’electricitat. Entre les suposades anomalies que denuncien destaca el fet que no es van aplicar les mateixes normes a totes les aules, que hi havia preguntes teòriques no pertinents i que no es va explicar com es valorarien els exercicis ni quines parts puntuaven més.

Segons el síndic, si es confirmen els greuges es tractaria d’una vulneració dels principis d’igualtat i de transparència en l’accés a l’ocupació pública i en la selecció de personal de les administracions. Rafael Ribó, per tant, ha demanat d’urgència la informació pertinent a l’Ajuntament, perquè tant la deliberació del tribunal respecte a les queixes dels aspirants com la publicació dels resultats de les proves estan previstos per a aquesta setmana.