La BBC estudia la possibilitat d’implantar un sistema de pagament per visió que es podria anomenar Project Barcelona. Així ho ha explicat el director de la BBC, Mark Thompson, aquesta setmana. El servei de pagament per continguts permetria veure tot tipus de programació constantment i tenir-la disponible pocs minuts després de l’emissió.

El director de la BBC afirma que el Projecte Barcelona permetrà als espectadors adquirir una còpia digital de qualsevol programa i emmagatzemar-la en el seu arxiu personal per un preu assequible. Segons Thompson, encara no tenen un termini de temps ni una escala de preus tancats, però a la xarxa alguns ja afirmen que els programes estaran disponibles al mateix temps que s’emetin a l’iPlayer. Les primeres especulacions apunten que el preu podria ser d’1,89 lliures per visualització.

Alguns mitjans de comunicació i també certs partits polítics han criticat ja que els espectadors hagin de pagar doblement pel seu contingut: primer les taxes per la televisió pública i després el contingut a la xarxa si volen tenir-lo disponible. La cadena, però, afirma que comprar programes o sèries serà, en aquest cas, com adquirir un DVD i es defensa dient que qui no vulgui pagar pels continguts pot veure’ls en obert o programar la gravació dels programes per estalviar diners.

En qualsevol cas el projecte sembla que tirarà endavant i, segons el diari ‘The Guardian‘, el director de la BBC ja ha començat a reunir-se amb algunes productores importants del país. En cap dels articles o blogs consultats no queda clar, però, per què la BBC ha triat en nom de Barcelona per designar aquest servei. Sembla, però, que seria el nom en codi del projecte, és a dir, una denominació interna de la cadena.