Les xifres sobre el seguiment de la vaga són absolutament diferents segons qui en faci el recompte. Per uns, els sindicats, el seguiment ha estat massiu, del 75%. Pel govern, en canvi, l'aturada només ha estat secundada per un 11% dels treballadors. La incidència ha estat irregular als diferents sectors de la funció pública. A l'ensenyament, per exemple, segons els sindicats han fet vaga més de la meitat dels docents. Altre cop disparitat, ja que la Generalitat assegura que només l'han seguit un 12% del personal. També desigual és el balanç a l'àmbit sanitari. El Sindicat de Metges i el d'Infermeria s'han desmarcat de l'aturada, però els sindicats afirmen que han secundat la mobilització un 52% dels treballadors. Una xifra que la Generalitat rebaixa fins a poc més de 7%. A l'Hospital Vall d'Hebron, el personal de suport s'ha concentrat per denunciar el que consideren uns serveis mínims abusius. M. PILAR CAVERO, membre del sindicat CATAC Un dels sectors en què, segons els sindicats, s'ha fet més seguiment és a Correus. S'han parat els serveis de repartiment tant d'entrada com de sortida. JOSÉ FEIJOO, secretari del Sector Postal d'UGT Pel que fa a l'Ajuntament, segons els representants sindicals la meitat de la plantilla no ha anat a treballar, molt per sobre del 21% que ha comptabilitzat el govern local.

L’aturada dels treballadors del sector públic s’ha fet notar a tot Espanya de forma bastant irregular. Les xifres se situen entre l’11,85% i el 75%, segons es consultin les dades del Govern o les dels sindicats. Madrid ha estat la comunitat autònoma on hi hauria hagut més seguiment de les aturades. Però, com a Catalunya, també a la capital de l’Estat les dades són desiguals: mentre la Comunitat i l’Ajuntament de Madrid han xifrat en un 10% el nombre de funcionaris que s’han adherit a la vaga, els sindicats han elevat aquesta xifra fins al 75%. El seguiment també ha estat important, segons els sindicats, a Andalusia, Astúries i les Illes Balears.

Comprensió per part del govern
Tant el govern central com el català han valorat amb prudència la vaga de funcionaris. Diuen que entenen les raons dels treballadors públics, però que les circumstàncies econòmiques obliguen a imposar-los un sacrifici. El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha declarat: “És evident que hi ha un malestar perquè a ningú li agrada que li retallin, però també està clar que en aquests moments a tota Europa hi ha moltes decisions d’aquest tipus i fins i tot més impopulars”. El ministre de Foment, José Blanco, ha aprofitat l’avinentesa per criticar el Partit Popular dient que “el que és inadmissible és que el senyor Rajoy estigui sistemàticament fent vaga de les seves responsabilitats”.

Díaz Ferrán: “El país no està per vagues”
Molt més destraler en la seva crítica ha estat el president de la patronal CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, que ha insistit que els funcionaris tenen un poder adquisitiu més alt que la resta de treballadors i encara n’han guanyat més durant els darrers anys. Segons el dirigent empresarial, la vaga no s’hauria d’haver convocat perquè no beneficiarà en res la situació econòmica d’Espanya.