El pare Jorge, rector de l’església, ha volgut subratllar que aquesta era una missa que han encarregat uns particulars, tal com fan moltes altres persones i que “no es pot negar a ningú” la voluntat de fer missa. En ser preguntat sobre si l’acte podria ser considerat un homenatge a Franco i Primo de Rivera, el capellà ha assegurat que “la misericòrdia és per a tots” i ha afegit que “si hi havia altres tipus de connotacions, se’ns escapen de les mans”.

A més, ha volgut explicar que “aquest és un temple desvinculat de la política”. El capellà ha volgut subratllar que es pensaven que la missa no tindria repercussió i que només hi assistiria un grup reduït de poques persones.

Tal com ha publicat el diari ‘El Món’, la missa s’havia de celebrar el 20 de novembre i l’havia publicitat  l’Acció Juvenil Espanyola, les joventuts del Moviment Catòlic Espanyol. Un responsable d’aquestes entitats ha explicat a BTV que, tot i que s’anul·li la menció a Franco i Primo de Rivera, aniran igualment a la missa. Tampoc no han retirat del seu web la convocatòria de l’acte d’homenatge, que anuncia celebracions similars en almenys una desena d’esglésies més d’arreu d’Espanya.

Per la seva banda, l’Arquebisbat de Barcelona ha declinat fer cap comentari sobre la polèmica. Fa cinc dies, però, sí que respondre que prendria nota per les crítiques que va generar un homenatge a la División Azul, en una parròquia de l’Hospitalet.