El Saló Eròtic de Barcelona se celebrarà del 5 al 8 d’octubre al pavelló olímpic de la Vall d’Hebron. S’hi celebraran més de 2.000 espectacles i hi participaran 200 artistes nacionals i internacionals. Es posarà especial èmfasi en la presència de la dona i la seva sexualitat, en el porno ètic per reclamar les mateixes condicions laborals entre homes i dones i en el rebuig als abusos sexuals a menors.

La cita eròtica, convertida en una de les més importants en àmbit internacional, posarà èmfasi en aquesta edició sobre la conscienciació dels abusos sexuals. La portaveu del saló, Yaiza Redlights, i la Fundació Vicki Bernadet, referent en aquest àmbit, faran una campanya per lluitar contra aquesta xacra. De fet totes dues n’han estat víctimes. Segons els estudis del Consell d’Europa, un de cada cinc nens pateixen abusos sexuals.

El director del festival, Nico Bertrand, ha explicat durant la presentació del saló que el col·lectiu d’artistes del sector reclama més presència i iniciativa de la dona. Bertrand també ha destacat la demanda dels actors que denuncien jornades de treball maratonianes i que s’equiparin les mateixes condicions laborals entre dones i homes.

Una cita plena d’art

Es podrà veure l’exposició “Lla ves”, un debat sobre el que veiem i el que som. “Estem bombardejats a totes hores d’imatges violentes i sexuals que vulneren la privacitat de les persones”, assegura la comissària de l’exposició, Cristina Almirall. En aquesta edició també hi haurà l’espai Sex Art, amb fotografia, còmic, pintura i tatuatges. També fent referència a l’art hi ha el vídeo promocional de la fira, que no passa per alt la defensa de la llibertat d’expressió i la democràcia fent referència explícita a l’1 d’octubre. L’anunci comença amb la frase “Quan la censura i la repressió es converteixen en norma, ens hauríem de plantejar què és normal?”.

Es potencia l’aula del sexe

Cada any hi ha més visitants a l’aula del sexe, que enguany oferirà més tallers, tallers, conferències, debats, tupper-sex, presentacions de llibres i altres iniciatives. També hi haurà classes magistrals de l’Escola Sexual del Saló Eròtic amb l’instructor Kung Fu Sexual José Toirán i la psicòloga i sexòloga Lara Castro-Grañén. Les classes serviran per aprendre tècniques i postures per gaudir millor del sexe.

La 25a edició té prevista la visita de cares conegudes com Dani DJ, el dissenyador Jesús Vera, la presentadora Leticia Sabater i Dinio García. També hi serà la directora novell Aran Aznar, neboda de l’expresident del Govern José María Aznar.