DANIEL QUER, gerent del Restaurant 7 Portes "Quan es va fundar el 7 Portes era un cafè, segurament un cafè diferent dels que entenem ara, era un cafè a l'antiga, un cafè com a lloc de trobada social, i continua sent cafè fins als anys 20. A finals dels anys 20 l'agafa una família, que es deien Morera, i el converteixen en un restaurant. Després de la Guerra Civil l'agafa el senyor Paco Parellada, que ja era un restaurador molt acreditat a Catalunya i li dóna una empenta molt forta, pensem que el Restaurant 7 Portes durant aquests anys, entre els anys 40 i la transició democràtica havia arribat a fer 1.000 clients al migdia, insòlit a qualsevol tipus de restaurant. Hi ha un mix de turistes i client nacional molt equilibrat, més turista a la nit i molt més nacional al migdia, i molt més nacional també els caps de setmana, que es conserva molt l'ambient familiar. La decoració s'ha mantingut molt, l'any 80 es va fer una posada al dia, es va fer una inversió notable en obra artística que ara s'ha reordenat i s'ha posat per seccions a diferents parts del restaurant, però la decoració no ha canviat gaire, molt poquet".

El 7 Portes va obrir quan Barcelona era només Ciutat Vella i donava servei als treballadors del port, del Born i de la llotja de pescadors. Va començar sent un cafè amb cuiners i als anys 20 es va convertir en restaurant. Enguany, el restaurant celebra el 175è aniversari i l’Ajuntament ho ha volgut reconèixer i li ha atorgat la Medalla d’Or al Mèrit Cívic.