Són les úniques restes de raïm que ha quedat en aquesta fruiteria després d'un dia d'activitat frenètica. ANNA LOZANO, dependenta de la fruiteria Lozano "S'ha venut tot, amb llavors i sense, fins i tot el raïm rosat ha tingut bona sortida" A la tarda aquesta ha estat la imatge als mercats: parades a mig tancar i algun client fent compres en l'últim moment. Tot per gaudir d'un àpat ben fresc durant la nit de Cap d'Any. He estat treballant i aprofitant que estava obrrt he agafat unes gambes Com comprendràs ara no em posaré a fer menjar. M'arreglaré les ungles, em ficaré rimel i a gaudir! SARA LÓPEZ / ALBA SOLÉ "Avui la majoria de mercats han fet un horari reduït i han tancat més d'hora de l'habitual. En molts d'ells, ja no hi havia gairebé activitat a les cinc de la tarda, una imatge que contrasta amb la d'aquest matí." Tot i que el més buscat ha estat el raïm, el peix no s'ha quedat enrere. Els comerciants asseguren que, sobretot el marisc, s'ha venut prou bé durant tot el dia. ROSA GABARRÓ, Congelats Gabarró "La gamba llagostinera ha estat el que més s'ha venut, perer preu i perquè condeix molt i és una qualitat que està molt bé. Llavors per preu-relació té molta sortida." MANUEL EDUARDO SANCHO, peixateria Galapagos "Estoy ya cansado, quiero volver a casa a hacer las uvas" Un cop enllestida la feina i per anar fent boca, un brindis abans de sopar per acomiadar el 2015 des del mercat.

Com mana la tradició l’última nit de l’any, el raïm és un producte indispensable a casa nostra. Per això, aquesta és la fruita més buscada als mercats de la ciutat. En aquest sentit, els comerciants coincideixen a destacar l’increment avui en les vendes de raïm. El propietari de la fruiteria Soto, Ángel Soto, assenyala que “les vendes avui han augmentat un 25 %“, i a més, afegeix que “tot i que encara no en sabem el resultat, de moment les vendes són òptimes.” Al Mercat de Santa Caterina, per exemple, el quilo de raïm ronda els tres euros i mig, un preu una mica més baix que l’any passat.

A part de les fruiteries, les peixateries també s’han omplert de persones que han decidit incloure el peix en el seu menú de la nit de Cap d’Any, ja que el marisc és un dels àpats preferits per acomiadar l’any. Segons destaca la peixatera Rosa Gabarró, “el que s’ha venut més aquest any és la gamba blanca, per preu i perquè la qualitat està molt bé“. A més, hi ha altres productes que normalment no tenen gaire sortida i que, en canvi, aquest any han funcionat, com el gambot.

Sense cues d’última hora a les parades dels mercats

D’altra banda, els comerciants asseguren que, tot i tractar-se de productes frescos, moltes persones han optat per comprar-los abans i estalviar-se les cues d’última hora. Els consumidors, doncs, han estat previsors i han adquirit els productes esglaonadament al llarg de la setmana.