Manuel Valderrama va ser l'home escollit per Félix Millet i Jordi Montull per construir l'hotel de luxe al costat del Palau de la Música. Amb ell, i en concret amb la seva empresa, Olivia Hotels, van formalitzar l'escriptura de cessió dels tres solars dels quals era titular la Fundació del Palau. Es van valorar en 15 milions d'euros. El fiscal sosté que a aquesta quantitat s'hi van afegir 900 mil euros més en concepte de comissió per a Millet i Montull. Valderrama ho ha negat. ACUSACIÓ PARTICULAR: "¿Se pactó algún pago en B por parte de usted o sus empresas a don Félix Millet o don Jordi Montull?" MANUEL VALDERRAMA, administrador d'Olivia Hotels "No señor, en absoluto." Valderrama ha dit que no recordava res de la gran quantitat de diners que familiars seus van treure de caixers automàtics en aquelles dates, uns diners que presumptament van servir per pagar la comissió. També ha explicat que va apostar per l'hotel en comprovar que el projecte tenia molt de suport institucional. VALDERRAMA "Veo un convenio de la Generalitat firmado con un conseller. Veo un convenio del Ayuntamiento firmado por (Xavier Casas). Estoy hablando con el Palau, que es un representante de la sociedad civil catalana importante. Y veo un convenio con los Hermanos de la Salle, que creo que es una gente importante. Me da confianza el proyecto y me meto en él de lleno." Olivia Hotels continua sent la propietària dels solars al costat del Palau de la Música i, segons Valderrama, fa anys que paguen els impostos derivats de la propietat. De fet, assegura que ningú no li ha dit mai que no s'hi pugui contruir l'hotel.

A la pregunta de l’acusació particular sobre si s’havien pactat pagaments “en B” entre Olivia Hotels i Millet o Montull, Valderrama ha estat contundent: “No senyor, en absolut”. D’aquesta manera ha negat la tesi de la fiscalia, que argumenta també que en dates properes a la signatura de l’escriptura per la cessió dels solars, diversos familiars de Valderrama van treure grans quantitats de diners de caixers automàtics. Són els diners que presumptament van servir per pagar la comissió en metàl·lic. Valderrama ha dit que ell no va fer cap d’aquests reintegraments, i que no recorda si ho van fer els seus familiars.

Sobre la construcció de l’hotel, el promotor ha explicat que va apostar pel projecte quan va veure que hi donaven suport diverses institucions, com la Generalitat o l’Ajuntament, a més de la Fundació del Palau o La Salle: “em va donar confiança el projecte i m’hi vaig ficar de ple.” Actualment, Olivia Hotels continua sent la propietària de la finca on estava projectat l’hotel. Valderrama ha assegurat que a ell “ningú no li ha dit res i allà encara es pot fer un hotel”. De fet ha dit que fa anys que paguen els impostos corresponents per ser propietaris, i en canvi “tothom ha anat contra mi i jo no tinc hotel.”