Segons l’advocada de la defensa, Teresa Vallverdú, el primer oficial que conduïa el mercant rus que va xocar amb un pesquer al Port de Barcelona ha fet una transferència bancària aquest matí al jutjat de 50.000 euros, la quantitat que el titular del Jutjat d’Instrucció núm. 19 de Barcelona li va sol·licitar com a fiança per eludir la presó provisional. Quan el jutjat rebi la confirmació del pagament, el pilot podrà evitar entrar a la presó i quedarà en llibertat provisional, igual que el capità del vaixell rus. A més, la retirada del passaport i la prohibició de sortir del territori nacional, que li va imposar el jutge com a mesures cautelars, deixaran de ser efectives, atès que el jutjat té garantit que l’investigat estarà a la seva disposició sempre que se’l requereixi, segons informen fonts judicials.

Tant el primer oficial com el capità del mercant rus estan investigats per un presumpte delicte d’imprudència greu amb resultat de mort, ja que dos dels pescadors que anaven amb el pesquer amb el qual van xocar van desaparèixer i al cap d’uns dies en van trocar els cadàvers. 

Vallverdú ha explicat a betevé que satisfer la fiança “era la prioritat” i que de cara a la setmana que ve preveuen presentar un escrit al jutjat per sol·licitar més diligències que, de moment, no ha volgut concretar.