Es tracta del primer bloc d’habitatges que ha aconseguit la qualificació energètica A, la millor possible a Barcelona. Fins ara només la tenien alguns edificis d’oficines de la ciutat. El bloc està connectat  a la xarxa Districlima, una xarxa urbana que genera energia aprofitant el vapor de la incineració de residus urbans i l’energia de l’aigua del mar. D’aquesta manera permet estalviar un 20% en el consum elèctric i redueix en un 50% les emissions de CO2.

Joan Sabaté, un dels arquitectes que ha projectat el bloc d’habitatges i que forma part de l’equip SaAS, explica que es tracta d’un edifici de bioarquitectura, és a dir, que no s’ha fet amb productes químics. Assegura que els aïllaments són naturals, que les pintures interiors no són plàstiques i que per tant, no hi ha vernissos tòxics. A més, diu, té una ventilació garantida permanentment, fet que el converteix en un edifici més sa que els convencionals.

L’edifici està promogut pel Patronat Municipal de l’Habitatge i té 95 pisos d’un a tres dormitoris en dret de superfície. Els primers veïns van arribar fa tres mesos i ja han pogut comprovar l’eficiència energètica del bloc d’habitatges. Roberto Corral n’és un i de moment ha pogut comprovar que l’edifici reté perfectament el fred i la calor, gràcies al doble vidre i al gruix de la llana mineral de les parets.

La qualificació A en eficiència energètica que ha obtingut aquest edifici plurifamiliar té una validesa de 10 anys.