Llargues cues per canviar bitllets i dosis d'energia per fer més agradable l'espera. Molts turistes com el Paul i la seva família no poden allargar més les vacances i per això han hagut d'aguditzar l'enginy per trobar una manera d'arribar a casa. PAUL "Estic organitzant un vol cap a Suïssa perquè Lufthansa ha cancel·lat tots els vols." L'aeroport va recuperant poc a poc la normalitat i aquest matí han sortit dos vols cap a Amsterdam, un a París i un altre direcció Alemanya, m'algrat tot encara n'hi ha més d'un centenar de cancel·lats. STEPHEN "És la tercera vegada que estic a l'aeroport intentant agafar un vol de tornada a París. M'agrada Barcelona però necessito tornar a casa." ROBERTO "He conseguido venier hasta Barcelona esta mañana, pero estamos en la mismas, o sea que no puedo ir a Bruselas." El Prat serveix d'enllaç amb els països del nord d'Europa que encara tenen els aeroports tancats. Per això molts viatgers s'han desplaçat fins aquí per continuar el trajecte per carretera. KLAUS "Potser és l'última oportunitat. He trucat a un amic d'Alemanya que perquè vingui amb el cotxe a Barcelona i ens porti cap a casa." Però no tothom en sortirà perjudicat. El que per a molts és un problema, per a d'altres s'ha convertit en un negoci. BORJA "Hem vingut per si hi havia gent que necessitava que el portessin on sigui. Me'n vaig fins a Estocolm si fa falta." La resta hauran de seguir esperant.

El col·lapse aeri provocat per l’erupció d’un volcà islandès que ha cobert de cendra l’espai aeri europeu ha continuat afectant la circulació d’avions a l’aeroport del Prat per sisè dia consecutiu. Tot i que el núvol no ha arribat a l’espai aeri espanyol, la situació a la resta d’aeroports europeus complica les connexions, sobretot amb el nord del continent.

Davant del tancament d’aeroports, Barcelona s’ha convertit en un “hub”, és a dir, en una plataforma d’enllaç dels vols intercontinentals o procedents de les illes Balears i Canàries. Des d’aquí, els viatgers intenten continuar el seu viatge per carretera o mar. Avui mateix s’han noliejat 75 autocars des de l’aeroport del Prat amb aquesta fi. Però hi ha passatgers que ho tenen molt difícil per trobar una alternativa que els permeti tornar a casa seva. És per això que les combinacions són cada cop més variades: taxi, vehicle particular, vaixell i tren…