Enguany, el tradicional diorama de pessebre de la plaça de Sant Jaume s’ubicarà a l’interior de tres esferes que representen tres de les escenes més emblemàtiques del Nadal. A més, aquestes esferes estan emmarcades dins de diferents espais tradicionals del patrimoni paisatgístic català. D’aquesta manera, l’Anunciació s’ubica sota l’esfera d’un pati de l’estil de Santiago Rusinyol. L’arribada dels Reis d’Orient per mar està inspirada en Ramon Martí Alsina i el Naixement està inspirat en Joaquim Mir.

L’any passat, el pessebre es va inspirar en l’art català, especialment el romànic. El 2010 es va optar per un disseny més allunyat de la representació tradicional i va recrear el menjador d’una casa durant les festes de Nadal. El pessebre es podrà visitar, de forma gratuïta, fins al dia de Reis, de 10 a 21 h.

El pessebre alternatiu dels treballadors de Parcs i Jardins

Per segon any consecutiu, els treballadors de Parcs i Jardins s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume coincidint amb la inauguració del pessebre. Enguany, però, no hi ha hagut cap acte institucional. L’alcalde, Xavier Trias, ha visitat el pessebre aquest matí.

Més d’un centenar de treballadors han escenificat un pessebre amb caretes de Trias i Alícia Sánchez-Camacho per protestar contra la privatització del servei i les retallades. També han cantat nadales reivindicatives.