Entre altres actuacions, es construirà un sistema de drenatge nou per a la plaça de la Natura que eviti fuites cap a la Sala Hipòstila. En conjunt, els treballs tenen un pressupost de 5,7 milions d’euros, procedents del cobrament d’entrades al Parc Güell.

En total, es desenvoluparan vuit projectes. A més de les obres a la plaça de la Natura i la Sala Hipòstila, també es remodelarà la font de la Sarva i el viaducte de Baix. A l’exterior del parc, ja s’han començat a rehabilitar les escales de l’avinguda de Pompeu Fabra i a la baixada de la Glòria s’estan fent treballs de condicionament per soterrar diversos serveis que ara estan a l’aire lliure.

Actualment s’han iniciat ja les obres a la plaça de la Natura, que està tancada parcialment. Primer s’actua en una meitat i quan s’acabi es procedirà a arranjar-ne l’altra. S’hi està instal·lant un sistema de drenatge nou per evitar que hi hagi filtracions a la Sala Hipòstila, que es troba just a sota. L’anterior no funcionava correctament i estava malmetent el sostre de la sala i els trencadissos. Està previst que les tasques d’impermeabilització s’allarguin set mesos.

A finals d’agost s’actuarà a la zona de la font de Sant Salvador, que es restaurarà, i els entorns de la zona forestal del parc, que es realçaran. Aquests treballs duraran sis mesos.

També  està previst fer altres actuacions per millorar els entorns del parc al districte d’Horta-Guinardó, i en concret,  al camp de futbol del CD Carmel. Es millorarà el drenatge d’escorrenties superficials i la xarxa de sanejament, i s’arranjarà el perímetre de l’equipament esportiu. Els treballs es completaran en tres mesos i mig.

Aquestes obres es pagaran amb els diners procedents de les entrades que paguen els turistes per entrar a la zona regulada del Parc Güell des que es va tancar l’accés gratuït l’octubre del 2013. Segons dades de l’Ajuntament, com a conseqüència d’aquesta regulació, s’han ingressat 15 milions d’euros.

A més, s’ha aconseguit reduir, segons el consistori, la massificació de la zona monumental, que ha passat dels aproximadament nou milions de visitants estimats l’any 2012 als 2.7.761.439 l’any 2015.