SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Hi estem treballant. Quan nosaltres vam dir que tancàvem 'sine die', ens referíem que si no trobàvem aquesta solució que pogués garantir un altre mitjà d'evacuació en cas de repetir-se un accident d'aquest estil, nosaltres no podem tornar a obrir el monument."

Els responsables continuen analitzant totes les possibles vies d’evacuació del monument i s’estudien fórmules per evitar noves avaries. L’Ajuntament manté la voluntat de reobrir-lo al més aviat possible, però asseguren que no ho faran fins que no es puguin garantir del tot el bon funcionament i la seguretat de la instal·lació.

A petició del PP, Recasens ha repassat les inversions fetes als últims anys al monument.  La tinent d’alcalde ha explicat que l’ascensor es va renovar totalment el 2004, amb una inversió de 112.681 euros. Actualment s’hi destinen 8.800 euros anuals al manteniment. Durant el període 1999-2003 s’hi van invertir  626.047 euros, finançats amb patrocini per millorar-ne instal·lacions. En el període 2007-2011, Turisme de Barcelona va destinar 824.515 euros al monument.