JOSÉ MANUEL SORIA, ministre d'Indústria, Energia i Turisme: "Espero que después de la reunión que a lo largo del dia de hoy van a mantener se pueda tomar ya la decisión definitiva de que ese modelo de Nissan se quede en Barcelona. Porque el que se quede en Barcelona es bueno para Barcelona, Catalunya y España".

Soria ha fet les declaracions després d’inaugurar el Simposi FUNSEAM de Sostenibilitat Energètica. “Que es produeixi un nou turisme a Nissan Barcelona és bo per a  Barcelona, per a Catalunya i per a Espanya”, ha dit Soria. El ministre confia que l’acord aprovat dissabte en assemblea pels sindicats UGT i CCOO pugui ajudar a reconduir la situació després de l’anunci de Nissan que el nou model no es fabricarà a la planta de la Zona Franca.

Un extrem que, de moment, l’empresa no preveu. En declaracions a BTV Notícies, portaveus de Nissan insisteixen que el diàleg està trencat i que la proposta dels sindicats “arriba tard”. Nissan afirma que l’única possibilitat de reprendre les negociacions és que els sindicats CCOO i UGT se sumin al pla de competitivitat de Nissan plantejat el 17 de gener passat i signat pel sindicat SIGEN-USOC.

Aquest dilluns Comissions i UGT han de presentar al Departament de Treball la proposta votada dissabte.