El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que aplega entitats en defensa de l’educació pública, reclama més inversió en educació per als pressupostos de l’any 2018. Posar fi a la segregació escolar i consolidar l’escola inclusiva són dos dels reptes principals que es plantegen.

Les entitats integrants del MUCE han presentat en bloc aquest dijous les demandes del sector. Jaume Aguilar, president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (FMRPC) ha assenyalat que actualment el sector té uns grans reptes, entre els quals hi ha superar la segregació escolar i consolidar l’escola inclusiva. En aquest sentit, ha donat molta importància a la planificació escolar amb la participació de tots els agents territorials, reduint les ràtios i augmentant el nombre de mestres i d’educadors, sempre donant prioritat al manteniment de l’oferta pública.

De la seva banda, Ramon Font, portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs IAC ha afirmat que la pressió de la comunitat educativa ha estat clau per aconseguir millores, com per exemple un increment del professorat en 4.714 professionals a les escoles previst a l’acord amb el Departament. Amb tot, ha dit que “ara mateix per donar un servei equiparable al de l’any 2010 caldrien al voltant de 7.000 treballadors més, però per respondre al sistema inclusiu actual en farien falta molts més”. Representants de tots els sindicats d’ensenyament també han denunciat l’incompliment d’una part de l’acord entre el Departament i els representants dels treballadors per incorporar els substituts a les escoles des de l’1 de setembre. El Departament d’Ensenyament ha respost avui a les crítiques i ha dit que les renúncies d’alguns docents que no han acceptat la plaça assignada, han obligat a fer un seguiment telefònic i, per tant, han alentit el sistema

Esborrany decret menjadors

Carme Roca, presidenta de la Coordinadora d’AMPA de Sant Cugat, ha afirmat que l’Ass. de Pares i Mares se senten exclosos de la presa de decisions dels centres educatius i ho ha explicat amb un exemple. “Quan el Departament va anunciar l’esborrany del Decret de Menjadors, no ens en va enviar un exemplar, de fet, el van enviar a les empreses, i el contingut ens exclou clarament”. Per aquest motiu el MUCE demana la paralització d’aquest projecte de decret i la redacció d’un nou que no permeti la privatització d’un servei públic i essencial.

El proper dia 12 de setembre els sindicats es reuniran amb la consellera Clara Punsetí i li expressaran les seves demandes.