Fins ara se sabia que Fèlix Millet i Jordi Montull havien fet servir els diners del Palau per pagar pisos, obres i despeses personals. Però hi ha 18 milions d'euros que no se sap on han anat a parar. La majoria van sortir dels comptes de l'Orfeó a través de xecs al portador i ara la policia està investigant qui els va cobrar. La fiscalia sospita que ho podrien haver fet els mateixos treballadors del Palau, complint ordres de Millet. Els agents creuen que després ell els repatia a voluntat o els amagava en paradisos fiscals. Tot això, però, encara no s'ha pogut demostrat. A hores d'ara l'objectiu del jutjat és saber on són aquests diners. Sobretot, perquè el Palau de la Música pugui recuperar part del que li han robat. De moment, ja s'han embargat els béns de les famílies Millet i Montull. I la llista és llarga. Són una trentena de finques, cotxes, embarcarions i obres d'art. Segons els seus advocats, tot això ja estava immobilitzat. De fet, ja han venut alguns dels pisos. Unes operacions immobiliàries que han servir per pagar part de la fiança. JORDI PINA, advocat de Jordi Montull El jutge creu que amb tots els béns embargats no n'hi haurà prou per pagar la fiança de 24 milions d'euros. De fet, l'advocat de Montull ha denunciat que ja hi ha qui està intentant treure partit de la situació i comprar els pisos a un preu molt per sota del de mercat. JORDI PINA, advocat de Jordi Montull Polèmiques a banda, la investigació pel saqueig del Palau de la Música s'acosta al final. Només queda que Hisenda en presenti un informe i ja es podrà tancar. Segons la fiscalia, el forat en la comptabilitat de l'entitat supera els 30 milions d'euros. Si tot segueix el calendari previst, abans de l'estiu les parts hauran de dir quina pena demanen per a cadascun dels imputats. Després, només quedarà marcar la data del judici. Els més optimistes calculen que podria ser el 2013.

La fiscalia sospita que aquests 18 milions d’euros desapareguts podrien haver anat a parar a comptes bancaris de l’estranger. S’haurien tret a través de 300 xecs al portador. Aquesta és una de les últimes peces que queden per esclarir en la investigació sobre el frau al Palau de la Música. Segons fonts properes al cas, només falta un informe d’Hisenda que s’hauria de presentar en les properes setmanes. Un cop el tingui el jutge, es demanarà a les parts que qualifiquin els fets. És a dir, que diguin, segons ells, quins delictes han comès els imputat i quina pena se’ls ha d’imposar.

Tot això arriba just l’endemà que es fes públic l’embargament dels béns de Millet i de Montull. Són desenes de pisos repartits per Barcelona i tota l’àrea metropolitana. També hi ha embarcacions, cotxes i obres d’art de pintors modernistes. El jutge creu, però, que tot això no serà suficient per cobrir la fiança de 24 milions d’euros que va imposar als principals imputats.