El cas d’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant la vaga general del 14-N, ha donat un gir aquesta setmana. El Departament d’Interior va reconèixer que el furgó Dragó 414 es trobava a la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Gran Via, on va ser ferida Quintana, i que es va disparar una salva. Com a conseqüència, els sis agents que hi anaven han estat apartats de la Brigada Mòbil per haver ocultat aquesta informació.

El Jutjat d’Instrucció número 11 ha citat a declarar com a testimonis quatre dels sis mossos de la Dragó 414 per al pròxim 30 de juliol. De moment, no hauran de comparèixer ni el caporal ni l’escopeter de la unitat.

També tornarà a testificar el subinspector imputat, que el dia dels fets estava al càrrec de tres furgonetes antiavalots: la Dragó 40, la Dragó 403 i la Dragó 414. Haurà d’aclarir la nova versió policial. En la delcaració anterior, va explicar que la Dragó 414 era la que estava més allunyada del passeig de Gràcia. Per això, s’havia descartat fins ara citar els agents d’aquesta furgoneta.