A la sortida dels jutjats, l'equip del doctor Morín no podia amagar la seva alegria. Després de cinc anys, l'Audiència de Barcelona els ha donat la raó i els ha absolt de tots els delictes. RAMON TANDA, ginecòleg "Era un proceso en el que nos habían condenado..." La sentència desmunta les tesis de la fiscalia i de les acusacions particulars. Començant per la investigació. Segons el tribunal, hi va haver massa punts foscos. I posa com a exemple els informes de la Guàrdia Civil, fets sense cap assessorament mèdic. És a dir, que tot depenia del criteri dels agents. Tot plegat es basava en la declaració de dos testimonis protegits. Eren treballadores de les clíniques que asseguraven que havien vist irregularitats però el dia del judici van dir que no es recordaven de res. FRANCESC FAJULA, advocat "Hem estat dos mesos perdent el temps..." Després d'escoltar tots els testimonis, els magistrats han arribat a la conclusió que totes les dones van anar a avortar voluntàriament, dins dels terminis i supòsits que marca la llei. Pel doctor Morín, tot plegat era una estratègia d'alguns sectors ultraconservadors per fer tancar les seves clíniques. CARLOS MORÍN, ginecòleg "Me han utilizado como cabeza de turco." Ara bé, el tribunal reconeix que dins les clíniques hi havia un cert descontrol a l'hora d'omplir la documentació necessària per fer els avortaments. E-Cristians s'havia personat com a acusació popular. L'associació cristiana encara ha d'estudiar la sentència però tot apunta que recorrerà. De fet, el seu president ja ha dit que pensa arribar fins on faci falta per una sentència que segons ell és indignant. Igual que Alternativa Española. A l'altre costat, el doctor Morín i la seva dona també es plantegen anar als tribunals per defensar el seu honor. MARÍA LUISA DURÁN, dona de Carlos Morín "Destrozar todo porque ése está en contra del aborto no tiene sentido. Fuimos calumniados y se dijeron barbaridades." Arran de la investigació, Morín va haver de tancar les tres clíniques que tenia a Barcelona. De fet, el tribunal reconeix que els perjudicis que han patit alguns dels acusats ja no es poden reparar.

El jutge considera que la totalitat de les intervencions voluntàries de l’embaràs es van dur a terme amb el consentiment i sota petició expressa de les dones embarassades

i, en el cas dels menors, del seu representant legal. Les intervencions, segons la sentència, “es van realitzar en centres homologats” i les dones van ser “ateses per personal titulat, de manera que descarta que fossin avortaments il·legals”.

En relació amb el delicte de falsedat, l’Audiència considera que no queda provat en l’únic document oficial i que la resta de documents es donen en l’àmbit privat. El jutge també conclou que no ha quedat provat que el grup d’empresaris mèdics es constituís per cometre delictes ni tingués aquesta finalitat, de manera que queden absolts del delicte d’associació il·lícita.

La fiscalia demanava 273 anys de presó per a Morín, una pena superior a la de l’acusació particular, i acusava el doctor de 89 delictes d’avortament, associació il·lícita i un delicte continuat de falsedat documental. A diferència de l’acusació particular, la fiscalia també havia demanat penes per als ginecòlegs i anestesistes que van col·laborar amb Morín.

La investigació es va iniciar després que un mitjà de comunicació anglès i la televisió danesa van fer dos reportatges sobre els centres mèdics, i el procés judicial contra el doctor Morín i els seus col·laboradors va començar el mes de setembre. Una vuitantena de dones han declarat com a testimonis. L’associació E-Cristians ja ha anunciat que recorrerà aquesta sentència absolutòria.