Consensuar les dates del judici pot ser una tasca complicada, tenint en compte que el cas té 38 parts implicades, entre acusacions i defenses. En total, hi ha 16 acusats, entre ells, Fèlix Millet i Jordi Montull, dues acusacions públiques, quatre de populars o particulars, cinc responsables civils a títol lucratiu i 11 entitats jurídiques com a responsables civils subsidiàries, entre les quals, l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya.

El volum elevat d’acusacions, de defenses i de públic que s’espera en la vista ha fet variar la ubicació del judici. Tot i que s’hauria de celebrar a l’Audiència de Barcelona, el judici tindrà lloc a la Ciutat de la Justícia, ja que hi ha espais amb més capacitat.

El cas, que investiga el suposat finançament irregular de Convergència a través del Palau de la Música mentre el lideraven Fèlix Millet i Jordi Montull, l’ha instruït el Jutjat d’Instrucció núm. 30 de Barcelona des del juliol de 2009. En total, han estat set anys d’investigació que jutjarà el magistrat Julio Hernández Pascual, de la Secció Desena de l’Audiència Provincial de Barcelona. Aquest magistrat va rebre el cas el 2 de setembre: 65 capses amb 102 volums. En total, més de 60.000 folis a més de la documentació de les peces separades.