Un quilo i mig són els residus que una persona genera al dia, però la xifra es multiplica i al llarg de l'any cada persona genera més de mitja tona de brossa. La nova campanya de recollida selectiva apel·la a la consciència ciutadana i al consum responsable. JOSEP ENRIC LLEBOT, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat "FALTA LA TRANSCRIPCIÓ de la DECLA" Amb la campanya, també es posa en marxa un web sobre el reciclatge i un altre que permet calcular quants residus genera cadascú. JOSEP MARIA TOST, director de l'Agència de Residus de Catalunya "...." L'índex de recollida selectiva se situa en el 40% del total de residus generats. L'any passat es van generar més de cinc milions de tones de residus a Catalunya.

Aquesta campanya, que s’anomena “Els nostres residus, la nostra responsabilitat”, representa una “aposta de la Generalitat  d’ensenyar de forma clara, entenedora i visual els residus que genera una persona en un dia, una setmana i un mes”, segons fonts oficials del govern. Cada persona genera 1,5 kg de residus al dia, 10,5 kg a la setmana, 45,5 kg al mes i 547,5 kg l’any.

La iniciativa estat desenvolupada amb el finançament dels sistemes integrats de gestió de residus i amb la participació de les entitats municipals Federació de Municipis de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La campanya té l’objectiu de fomentar la prevenció -fer el possible per disminuir personalment el gruix de residus– i la recollida selectiva -separar correctament totes les fraccions de residus-.

Els elements de la campanya consten d’espots televisius, de premsa i de ràdio, juntament amb imatges al carrer i dues pàgines web que s’han creat expressament: Calculador de Residus i Vull reciclar. S’emetrà del 23 de desembre al 12 de gener, coincidint expressament amb les festes de Nadal, època de l’any en la qual es generen més residus.

L’Agència de Residus de Catalunya assegura que és necessari desenvolupar campanyes d’informació i sensibilització com aquesta per tal de millorar any rere any les tones de residus recollides selectivament. L’any 2010 es va incrementar un 8 % de tones de residus selectius respecte a 2009.