A quatre dels agents se’ls rebaixa la pena de sis a dos anys, de manera que no hauran d’ingressar a presó. Al cinquè, amb penes menors, se li ha commutat la inhabilitació per una suspensió de feina i càrrec públic per dos anys. L’executiu ha acordat l’indult dels mossos a partir d’investigacions posteriors. També s’han valorat les aportacions del Ministeri d’Interior i la Generalitat i les mostres de suport que han rebut, fins i tot, del mateix afectat.

Una pistola a la boca

Els fets van passar el juliol de 2006, durant la investigació d’un cas d’atracament. Segons la sentència, quatre dels agents vestits de paisà es van abalançar sobre un sospitós a la porta de casa seva i el van colpejar reiteradament.

Els agents van introduir el detingut al cotxe i, durant el trasllat a la comissaria de les Corts, un dels processats li va ficar una pistola a la boca, amenaçant-lo que “el tiraria per un barranc” si no reconeixia els fets que li imputaven.

A l’aparcament de la comissaria, els mossos van seguir colpejant el detingut, tot i les seves advertències que podia morir per ser hemofílic. El sospitós va ser posat en llibertat l’endemà, quan es va comprovar que no tenia relació amb el cas d’atracament que s’investigava.