"Fa uns anys els veïns de Sant Gervasi - Galvany van iniciar una lluita perquè la constructora propietària del solar no talés aquest ginjoler. Finalment, ho van aconseguir i avui, després de quatre mesos de feina, l'arbre estrena placeta i mitgera." Els encarregats de decorar aquesta paret han estat els estudiants de l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja durant les pràctiques que han realitzat en una empresa constructora per aprendre a manipular els materials. La tasca no ha estat fàcil. JOSEP MARIA AVILÉS, professor "El problema d'aquest edifici és l'alçària i el repte era fer una bastida de tants metres amb uns alumnes que no són professionals, que tot just estan començant." Però els 22 metres que els separaven de terra no han estat l'única dificultat. La falta de perspectiva n'ha estat una altra. PAULA LAUSÍN, alumna "Normalment estem acostumats a treballar coses grans, però no tant. Llavors, tota l'estona era anar-ho fent, allunyar-te, mirar que tot quedés compensat." CRISTINA HERNÁNDEZ, alumna "No tiene nada que ver el trabajar en papel que ponerlo así en práctica, ¿sabes? No tiene nada que ver una pared con un papel dibujado." Realitzar aquesta obra també ha estat tot un repte per als professors. RODRIGO MIGUEL BARÓN, tècnic muralista "No s'havia fet mai un projecte d'aquest tipus, amb aquest material. És un material que està pensat per a construcció, no per a conceptes artístics. Llavors havíem d'adequar un concepte artístic a una façana de construcció." GONZALO PÉREZ, director general de Saint Gobain Weber Cemarksa "Això, a més d'una façana maca, és una façana que està aïllada tèrmicament i això demostra que art i ciència es poden combinar perfectament i conviure-hi." La paret també inclou una escultura de pedra tallada amb frases populars i fragments d'obres rellevants de la literatura catalana. Tant els textos com el disseny giren al voltant del ginjoler. MARTA GUITART, equip tècnic de Paisatge Urbà "L'arbre quan està florit desapareix la mitgera i quan li cau la fulla apareix la tardor, oi? I apareix tot aquest paisatge de tardor." Segons alguns, però, encara falta que la plaça formi part del barri. CRISTINA JOVÉ, comercianta "Penso que ha quedat molt maco i estem molt contents que hi hagi aquest arbre aquí, el ginjoler aquest que ha fet parlar tant. Però opinem que és una pena que el tinguem tancat perquè no el podem gaudir." L'Ajuntament explica que l'espai s'obrirà al públic l'any vinent i que, de moment, per entrar a la placeta s'ha de fer des de l'accés al centre de Serveis Socials.

El ginjoler del carrer d’Arimon ja té placeta. L’espai ha estat ideat per l’equip tècnic de Paisatge Urbà i set alumnes de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja han portat a la pràctica el disseny de la mitgera del costat. Aquesta decoració, a part de fer l’espai més agradable, ha servit per solucionar un problema d’humitat que tenia la finca.