Al gimnàs social Sant Pau tenen vestidors i dutxes per a homes, per a dones i un altre sense identificació. És el que dediquen a les persones transsexuals. Són dels pocs centres de Barcelona que ho fan. ERNEST MORERA director del Gimnàs Social Sant Pau "Vam veure que hi havia molta gent que anava a dutxar-se a casa, sense passar per aquí, aleshores vam decidir fer els vestuaris" I tenir el propi vestidor no és una qüestió menor. El Damian l'utilitza. Fa deu anys que va fer el canvi de dona a home. Va arribar al gimnàs com usuari i ràpidament s'hi van sentir molt còmode, tant que ara ha passat a ser monitor. DAMIÁN DÍAZ " Sobretodo puede ser violento para las otras persones, una persona que ya se ve como yo pero que no està operada, entra en un espacio de mujeres, y las mujeres se pueden alarmar. Y en un espacio de hombres, tienes partes el cuerpo que no encajan, quién va a estar más incómodo, no?" El gimnàs també dóna servei gratuït a 300 nens del Casal dels Infants i durant l'època del ramadà amplia l'horari fins a la una de la matinada perquè els musulmans hi puguin anar un cop han menjat. ERNEST MORERA director del gimnàs social Sant Pau "La integració és sentir les necessitats del barri i donar-los solució" Fa un temps el centre va generar deute. Fa tres mesos que els treballadors han format una cooperativa, s'han fet càrrec de la gestió i ara asseguren que poden posar-se al dia amb la família Samaranch, propietària de l'immoble. ERNEST MORERA director del gimnàs social Sant Pau "Ho estem negociant amb la família Samaranch. Amb el passat olímpic que tenen esperem que siguin receptius i esperemque ens pocs dies ens diguin que acceopten que en 30 dies ens posem al dia i que ens donguin més temps per continuar amb aquesta tasca que és necessària al barri." El gimnàs, que va començar com a banys públics, té 75 anys i esperen poder complir-ne més.

El Damián Díaz fa deu anys que va fer el trànsit de dona a home i com a persona transsexual agraeix molt poder tenir un vestidor propi al gimnàs Sant Pau del Raval. Explica que no totes les persones transgènere estan operades per tant, poden tenir aspecte d’home però el seu cos físicament pot ser de dona i viceversa. El Damián explica que ell no se sentiria còmode entrant a un lavabo d’homes, un cop despullat. I entén que les dones no se sentin còmodes si el veuen entrar en un vestidor de dones. El Damián assegura que aquest servei és molt bo, els permet poder parlar de les seves necessitats sense problemes. Diu que sovint moltes persones transsexuals deixen de fer esport per evitar situacions violentes als centres. Díaz forma part de l’entitat per a persones transsexuals Generem. Des de l’entitat expliquen que a Barcelona hi ha alguns altres centres esportius que tenen la sensibilitat de reservar espais per a ells. I ho agraeix.

El gimnàs Sant Pau ja fa temps que treballa la integració social de la gent del barri del Raval. A banda d’aquests nous vestidors, des de fa un temps ofereixen el servei gratuïtament als 500 nens del Casal d’Infants. A més, durant el Ramadà amplien l’horari fins a la una de la matinada, de manera que els musulmans tenen temps d’anar-hi un cop han menjat.

Fa tres mesos que els treballadors del gimnàs es van fer càrrec de la gestió a través d’una cooperativa, després que s’hi generés un deute important a causa de l’augment de l’IVA i també del preu dels serveis com la llum, l’aigua i el gas. Ara asseguren que ja estan en condicions de posar-se al dia. Estan negociant-ho amb la família propietària de l’immoble, la família Samaranch. Fa poc han arribat a un acord amb l’Ajuntament per al servei gratuït que donen als nens del Casal dels Infants.