El fiscal ha explicat que, segons la jurisprudència, hi ha “el que s’anomena una connexió natural entre els delictes”, de manera que aquests delictes “formen un unitat perquè es tracta d’un projecte únic que va en diferents direccions”. Per això no es pot -diu- considerar cada delicte per separat i cal aplicar el termini de prescripció del més greu. En el cas d’Osàcar, el de blanqueig, que queda lliure de càstig al cap de 10 anys.

Aquest argument, de considerar el conjunt dels delictes, també ha servit a Sánchez Ulled per rebutjar les defenses de Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, de Ferrovial, que també van demanar la prescripció dels delictes. L’acusació popular que exerceix la Federacio d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), s’ha afegit a les tesis del fiscal i també ha rebutjat la prescripció dels delictes que van argumentar les defenses.

El fiscal nega que es trenqués la cadena de custòdia del CD

El fiscal anticorrupció considera que no es pot retirar com a una de les proves de la causa el CD amb informació de l’ordinador de Fèlix Millet que es va confiscar durant l’ecorcoll al Palau de la Música el juliol del 2009. Sánchez Ulled ha admès que en dies posteriors el CD va quedar malmès, però ha assegurat que aquesta informació també l’havien recollit els pèrits en els seus ordinadors i que, fins i tot, la nova administració del Palau el mateix setembre del 2009 va fer una còpia notarial del servidor de Millet. Per això, Sánchez Ulled nega errors en la cadena de custòdia. Ara bé, sí que ha obert la porta al fet que el Tribunal valori la fiabilitat i l’autenticitat de la informació continguda en el CD en el transcurs del judici.

La causa es queda amb 15 acusats

El tribunal deliberarà ara sobre el gruix de le qüestions prèvies que s’han presentat durant les dues primeres sessions i anunciarà la seva decisió en el proper dia de judici, fixat pel dimecres 8 de març. Aquest dijous, però, ja ha aclarit algunes qüestions menors. Una d’aquestes és l’absolució de l’empresari Ramon Marc Martí, de Publiciutat. El fiscal i la FAVB han admès que el delicte pel qual l’acusaven ha quedat prescrit per només 20 dies, tot i que les factures, presumptament falses, que va presentar al Palau continuen formant part de la causa. D’aquesta manera, el judici passa de tenir 16 acusats a 15.