La il·luminació, que està feta per dissenyadors, estudiants i professionals de l’arquitectura, s’encendrà cada dia de les festes a dos quarts de set del vespre. La ruta s’inicia al pati de l’Ateneu Barcelonès passant pel pati de l’Antic Teatre, la Casa de l’Ardiaca, el Museu Marès, el porxo del Saló del Tinell, la Casa Padellàs, la Reial Acadèmia de les Bones Lletres, el Centre Cívic Pati Llimona, el Museu Picasso i El Born Centre Cultural. Aquests patis il·luminats es poden visitar avui i demà dissabte 8, de 18.30 a 23 h, i diumenge 9, de 18.30 a 21 h.

El Festival LlumBCN començava aquesta tarda a les 20 h a El Born Centre Cultural, on prop de 1.500 espelmes han recreat el logotip dels actes del Tricentenari dels fets de 1714. I continuant amb la llum d’aquestes festes d’hivern, el Parc de la Ciutadella també ofereix un recorregut especial que comença des de l’escultura del gran cub transparent, amb què Tàpies va retre homenatge a Picasso, fins a la façana del Parlament, amb un mapatge de vídeo que repassa la nostra història, des de la derrota de 1714 fins avui. D’aquest espectacle se’n pot gaudir fins diumenge dia 8, a les 21 h.

A banda d’aquest espectacle més innovador, a les Festes de Santa Eulàlia no hi podien faltar les activitats més tradicionals, com els castellers, les cercaviles o els correfocs. Des d’avui i fins al dia 12 estem de festa i tota la programació es pot consultar al web de l’Ajuntament.