ALBERT MALLOL membre de la plataforma Al Poblenou ens Plantem "Estem al carrer de la Llacuna, cantonada amb el carrer de Llull. Aquí darrera podem veure un dels hotels amb 250 habitacions. Allà baix, un altre amb més de 200 habitacions. I en aquets solar veiem que s'estan fent dos hotels. Un aquí davant, que tindrà 150 habitacions, i un darrere de 15 plantes, que tindrà més de 300 habitacions." Els veïns de la plataforma Al Poblenou ens Plantem tenen comptablitzats 34 hotels a la zona, més vuit que s'han de fer. A més de 800 apartaments turístics legals i 300 més sense llicència. Calculen que, en total, en els cinc barris històrics del Poblenou, hi ha una oferta d'unes 20.000 places turístiques. Consideren que és massa. Per això, quan l'Ajuntament va decidir al Pla de regulació d'allotjaments turístics, el PEUAT, que a bona part d'aquesta zona s'hi permetria crear encar més places es van indignar.. ALBERT MALLOL membre de la plataforma Al Poblenou ens Plantem "Si a sobre li sumem que la proposta de PEUAT permetia fer 3.200 noves places. Això no podia ser i la nostra reivindicació clau és que la zona de Poblenou sigui declarada tot zona 1. Que no s'hi pugui instal·lar cap nova plaça i en cas que un hotel tanqués no se'n pogués obrir cap en le seu lloc." Segons fonts municipals, el districte de Sant Martí veu amb bons ulls que Poblenou canviï de zona al PEUAT i passi a ser de decreixement. Però la decisió final depèn del Ple muncipal. Per tant, s'haurà de parlar amb el govern i la resta de partits. La intenció és aprovar definitivament el PEUAT abans que acabi l'any.

La plataforma veïnal Al Poblenou ens Plantem reclama que els barris del conegut com a Poblenou històric passin a ser zona 1 en el Pla especial de regulació d’allotjaments turístics (PEUAT). Això vol dir que ja no s’hi puguin fer més hotels ni més allotjaments turístics. De moment, segons la proposta del PEUAT del govern municipal, està previst que a la zona encara s’hi puguin fer 3.200 places turístiques, però la plataforma veïnal hi va presentar al·legacions perquè la zona fos considerada de decreixement.

Segons fonts de l’Ajuntament, el districte de Sant Martí veuria bé el canvi perquè ja no es concedissin més llicències d’hotel a la zona, però, tot i això, és un tema que depèn del Ple Municipal, per la qual cosa s’haurà de negociar amb tots els grups polítics.

El membre de la plataforma Al Poblenou ens Plantem, Albert Mallol, explica els càlculs que han fet a la mateixa entitat. Diuen que a la zona del Poblenou històric (que comprèn els barris del Parc i la Llacuna, Diagonal Mar i el Front Marítim, la Vila Olímpica, el Poblenou i Provençals del Poblenou) hi ha 34 hotels, als quals se n’afegiran vuit més que estan aprovats (un dels quals ja està apunt d’obrir). A més, Mallol explica que tenen comptabilitzats 800 apartaments turístics legals, més 300 que operen sense llicència. Tot plegat suma unes 20.000 places per a turistes en un barri de 90.000 habitants.