L’anunci, que han confirmat fonts de la conselleria d’Ensenyament i també fonts sindicals, s’ha produït en el marc de la Mesa Sectorial d’Ensenyament, en què s’han explicat els canvis per al proper any, determinats per les retallades que s’han aprovat durant aquest any. Una de les novetats que els sindicats es temien és la retallada en les USE (unitats de suport educatiu) en mitja dotació, passant de dues a 1,5 persones d’atenció en aquests espais per centre, segons han explicat. Això, segons els sindicats, “retalla els drets dels alumnes amb necessitats educatives específiques”.

Segons la conselleria, si bé actualment els centres tenien dos professors i una dedicació setmanal de 20 hores cadascun (40 en total) per als alumnes discapacitats, a partir del proper curs es retallarà mitja dotació, de manera que els professors passaran a oferir 30 hores setmanals. Ensenyament argumenta que “els alumnes discapacitats no perdran atenció” ja que la seva permanència al centre és de 30 hores setmanals i afirmen que, fins ara, les USE estaven “sobredotades” amb hores que, segons la conselleria, els centres aprofitaven d’altres formes.

Fonts sindicals han denunciat que, a aquesta retallada, s’hi afegeix una de les mesures més greus: la cobertura de substitucions amb els mateixos recursos dels centres i incidint directament en la seva capacitat de fer desdoblaments de grups, fet que, adverteixen, “és un retrocés considerable que disminueix l’atenció individualitzada”.