La policia ha escorcollat a consciència tant el pis d'Andreas Lubitz com la casa dels seus pares, d'on els agents van treure ahir diverses caixes i bosses. Segons la Fiscalia de Düsseldorf, no hi havia cap nota de suïcidi ni tampoc elements que apuntin a motius polítics o religiosos que el duguessin a cometre l'atac. [POSTPO] En un comunicat, ha explicat que la troballa més sorprenent és un certificat mèdic de baixa, que ha aparegut estripat. El copilot, però, no va informar-ne la companyia i va enlairar-se en l'avió que, finalment, es va acabar estavellant. En el mateix comunicat, la fiscalia ha explicat que, segons els documents trobats, se li havia prescrit un tractament. De moment, però, es desconeix encara el motiu de la incapacitat mèdica. Segons ha informat, tardaran uns dies a analitzar tota la documentació i no es donarà més informació fins que no se'n tinguin proves concloents. Tot i això, després que ahir Lufthansa expliqués que Lubitz va interrompre la formació com a pilot durant uns mesos, sense donar-ne més detalls, alguns mitjans apunten avui a un suposat tractament psicològic per depressió.

Segons la documentació que s’ha trobat, Lubitz tenia el document de baixa mèdica actual. Tot i això, Germanwings ha confirmat en un comunicat que no se li ho va notificar. El fiscal apunta que el copilot havia ocultat la malaltia a la companyia i el seu entorn laboral.

Encara es trigaran uns dies a analitzar tota la informació de què es disposa i no es traslladarà la informació a les famílies de les víctimes i a l’opinió pública fins que no es tinguin proves concloents. En el comunicat de premsa emès per la Fiscalia de Düsseldorf també s’especifica que no s’ha trobat cap carta de comiat en què s’anunciï la intenció de suïcidar-se. La nota descarta que s’hagin trobat indicis que vinculin Lubitz a cap cas de rerefons polític o terrorista.

La policia alemanya ja va estar escorcollant aquest dijous durant diverses hores el domicili del copilot a Düsseldorf, i també l’habitatge dels seus pares a Montabaur, d’on es van endur nombrosa documentació i bosses amb material divers. Aquest divendres al matí diferents diaris com el britànic ‘The Times’ o l’alemany ‘Bild’ ja parlaven dels problemes psicològics de Lubitz, que va estar rebent tractament fins al mateix dia del sinistre, motivat per la ruptura amb la seva parella, amb qui sortia des de feia set anys. Els mateixos mitjans també explicaven que el copilot ja va interrompre fa sis anys la seva formació per un “episodi depressiu greu”. El jove va estar sis mesos de baixa en tractament psiquiàtric.