El Casal dels Infants té 300 voluntaris que col·laboren amb l'associació durant els mesos de juliol i agost, però encara en necessita 200 més. Un cop acabat el període escolar, més de 550 nens i adolescents de Barcelona d'entre tres i 21 anys participen en les jornades d'estiu que organitzen. Es tracta de persones en risc d'exclusió social, amb dificultats per trobar feina i que en un 60% dels casos viuen en llars que depenen de les prestacions socials. ROSA BALAGUER, directora del Casal dels Infants "El que volem és transmetre que els infants i joves que tenen més dificultats per gaudir d'un estiu en condicions i amb benestar necessiten somriure, passar-ho bé i gaudir de tot el que ens ofereix l'estiu." Perquè això sigui possible el Casal dels Infants ofereix tota mena de recursos i activitats per distreure la canalla durant l'època de vancances. Fan excursions i jocs, i també asseguren que els infants tinguin garantits els àpats diaris. Pels voluntaris la feina no té preu. A banda de voluntaris el Casal dels Infants demana aportacions econòmiques i que les institucions públiques i les empreses privades en facin difusió.

Només a Barcelona hi ha més de 550 nens que durant cada dia de les vacances necessiten els serveis del Casal dels Infants. Es tracta de nenes i adolescents, la majoria d’entre tres i 16 anys, però també alguns arriben fins als 21, en una situació vulnerable. Són infants que formen part de famílies sense pràcticament ingressos, en risc d’exclusió, i que en un 60% dels casos depenen de les prestacions socials.

Durant els mesos de juliol i agost al casal els nens fan tallers, excursions i tota mena d’activitats lúdiques i també tenen garantits els àpats diaris.

Des del casal diuen que a banda d’incorporar voluntaris cal que els ciutadans facin aportacions econòmiques i que tant les institucions públiques com les empreses privades en facin difusió.