El Casal dels Infants ha atès 5.300 nens i adolescents al llarg de 2013, la meitat dels quals, al Raval. La situació d'aquests infants, diuen, és més que preocupant. Només un 5% dels nens del Casal disposen de dos sous a casa i assenyalen que la situació familiar que tenen és cada any més feble. Una de cada quatre famílies ateses no poden pagar el lloguer i el risc de desnomament és molt elevat. A més, el 30% dels nens del Casal no tenen garantits tres àpats diaris. Més enllà de les dificultats econòmiques d'aquestes famílies, el Casal destaca les conseqüències que se'n deriven. ROSA BALAGUER, directora general del Casal dels Infants "La pobresa és econòmica, però implica més menys oportunitats, suposa aïllament i desgast emocional que se suma als problemes econòmics. Veiem infants amb un futur hipotecat sense acompanyament." Pel que fa als joves atesos pel Casal, la situació no és gaire millor. Tot i això, amb la crisi són menys els que abandonen els cursos de formació, un 80% dels joves acaba les pràctiques. La meitat, però, no pot pagar el transport per formar-se.Durant el 2013, el Casal d'Infants ha tingut un pressupost de 5 milions 300mil euros. Expliquen que mantenen l'acció social gràcies al suport privat, que ja arriba al 62% del total. (pastilla 5). En els dos últims anys, en canvi, el pressupost de la conselleria de Benestar i Família s'ha reduït un 11%. Per compensar aquestes rebaixes, el Casal ha de recórrer a la imaginació. És per això que des d'avui ja es poden comprar aquestes xocolatines solidàries, en què diverses cares conegudes, com l'actriu Aina Clotet o el futbolista Dani Alves, han cedit la seva imatge com a reclam. Les xocolatines costen 1 euros amb 10 cèntims, dels quals 50 van a parar al Casal dels Infants.

Només el 5% dels nens del Casal disposen de dos sous a casa i assenyalen que la situació familiar que tenen és cada any més feble. Una de cada quatre famílies ateses no pot pagar el lloguer i el risc de desnonament és molt elevat. A més, el 30% dels nens del Casal no tenen garantits tres àpats diaris. Pel que fa als joves atesos pel Casal, la situació no és gaire millor. Tot i això, amb la crisi són menys els que abandonen els cursos de formació, el 80% dels joves acaba les pràctiques. La meitat, però, no pot pagar el transport per formar-se.

Més enllà de les dificultats econòmiques per les quals passen els infants atesos, el Casal destaca les conseqüències que se’n deriven.”La pobresa és econòmica, però implica menys oportunitats, suposa aïllament i desgast emocional, que se suma als problemes econòmics. Sense acompanyament, veiem infants amb un futur hipotecat,” explica Rosa Balaguer, directora general del Casal dels Infants.

Durant el 2013, el Casal ha tingut un pressupost de 5,3 milions d’euros. Balaguer explica que mantenen l’acció social gràcies al suport privat, que ja arriba al 62% del total, pel 38% del públic. En els dos últims anys, en canvi, el pressupost de la conselleria de Benestar i Família s’ha reduït un 11%. Per compensar aquestes rebaixes, el Casal ha de recórrer a la imaginació. És per això que des d’avui ja es poden comprar unes xocolatines solidàries en què diverses cares conegudes, com l’actriu Aina Clotet o el futbolista Dani Alves, han cedit la seva imatge com a reclam. Les xocolatines costen 1,10 euros, dels quals 50 cèntims van a parar al Casal dels Infants.