Els nens ja estan de vacances. Tot i això, a les escoles encara hi ha activitat i els mestres preparen el proper curs. A Vallcarca tancaran amb temes pendents, com el camí escolar que es va inaugurar a finals d'abril. Tot i que els carrers dels voltants de l'Escola Montseny, la Farigola o l'Institut Pere Bosch i Gimpera han millorat la senyalització i han involucrat el comerç en el projecte, des dels centres no creuen que els carrers estiguin ben adaptats. PILAR BESTUÉ, directora de l'Escola Montseny "Els nens van per la calçada i és molt perillós, perquè és una calçada estreta i, tot i que posa limitació a 30, no es respecta i hi passen autobusos, hi passen motos, hi passen camions, és a dir, aquell tros, tot i que hi ha molts problemes d'aparcament al barri, s'hauria de buscar una altra alternativa per posar aquests cotxes i ampliar-ne la vorera." Aquest tram del carrer del Torrent del Remei no té vorera en un lateral i l'altra és molt estreta. Les sortides i entrades a les escoles mouen uns 200 nens que van sols i han de desplaçar-se per aquesta via sense semàfors ni voreres prou amples. Des de l'Escola Montseny asseguren que és molt perillós i que ja s'han trobat amb algun petit accident. ANTONIO CABELLO, avi d'alumnes de l'Escola Montseny "Ese trozo es verdaderamente peligroso, si no ocurre nada es un milagro porque la gente, porque ya sabe que van niños, pero algunas veces pasan furgonetas que van trabajando y tal y estas personas a veces no se dan cuenta por dónde pasan y ahí es donde está el peligro." Des del centre expliquen que el camí escolar és un projecte viu que s'ha d'anar adaptant, així que esperen que per al proper curs es millori la mobilitat de la zona. Reclamen una ampliació de les voreres, la instal·lació d'un semàfor a la cruïlla amb el carrer de la Farigola i una nova barana de seguretat a la sortida de l'escola. Amb tot això, asseguren que seria un camí més amable i segur per als alumnes.

Els centres escolars de Vallcarca i els Penitents acaben el curs amb una assignatura pendent. Tot i que els carrers dels voltants de l’Escola Montseny, la Farigola o l’Institut Pere Bosch i Gimpera han millorat la senyalització dels camins escolars perquè els alumnes hi vagin caminant, els mestres i les famílies no creuen que els carrers estiguin ben adaptats. Les voreres són estretes i, en alguns trams, inexistents. La velocitat està limitada a 30 km/h, però molts conductors no ho respecten. I els trajectes escolars topen en molts punts amb cotxes mal aparcats, en un barri on hi ha poques alternatives on deixar el cotxe.

La directora de l’Escola Montseny, Pilar Bestué, diu que el camí escolar obert a l’abril és un projecte viu que s’ha d’anar adaptant, així que espera que per el proper curs es millori. L’escola i les famílies reclamen una ampliació de les voreres, la instal·lació d’un semàfor a la cruïlla amb el carrer de la Farigola i una nova barana de seguretat a la sortida de l’escola.