Des del gener de 2009, més de 50.000 malalts i 77.000 familiars de tot l’estat han rebut el suport d’aquest programa, que té com a objectiu complementar el model actual de les cures pal·liatives, fet que millora la qualitat de vida dels malalts avançats i dels seus familiars. El projecte tracta els aspectes socials, emocionals i espirituals dels pacients i dóna suport a les famílies durant la malaltia i el procés de dol, així com també als professionals de les cures pal·liatives.

Segons els resultats d’una enquesta qualitativa feta als mateixos pacients, el 92% dels malalts han qualificat d’excel·lent o de molt bona l’atenció rebuda i prop del 90% ha assegurat que ha pogut resoldre temes difícils, com per exemple la comunicació amb el seu entorn, gràcies a aquest suport.

El Programa per a l’atenció integral a persones amb malalties avançades és pioner a Europa i des que es va posar en marxa s’hi han destinat més de 37 milions d’euros. Els equips treballen tant en l’àmbit hospitalari i sociosanitari com a domicili, i estan formats per psicòlegs, treballadors socials, infermers i voluntaris.