Tot comença amb les dietes en plena operació bikini. Un 40% de les conductes de risc amb el menjar es gesten els mesos de juliol, agost i setembre. MÒNICA MUÑOZ, coordinadora de l?institut de Trastorns Alimentaris "El fet d'iniciar la dieta és el que després pot portar a que aparegui el trastorn alimentari. Però no tothom que fa dieta cau en un trastorn alimentari". ¤W1 97 ]] C2.5 G 0 [[ La majoria de pacients són dones amb un nivell alt d'autoexigència i baixa autoestima. El percentatge d'homes anorèxics i bulímics, però, ha augmentat en els últims anys i ara ja representen prop del 30% de casos. Cada vegada hi ha més nois i la franja d'edat també s'ha ampliat. Cada cop ens trobem amb persones més joves, fins i tot nenes d'onze anys, i gent més gran, gent que inicia el trastorn alimentari amb 40 anys, per exemple. A través de teràpies, l'objectiu dels metges de les clíniques de rehabilitació és evitar això: CRISTINA BRAGADO, pacient bulímica "Acabas al final perdiendo el norte. Pierdes la memoria, pierdes la concentración, pierdes todo. Y al final acabas sin tener nada. Y eso además baja tu autoestima y cuanto más baja es tu autoestima más aumenta el trastorno." La pressió estètica i els prototips de bellesa són alguns dels factors que expliquen els trastorns alimentaris.