Miquel Rodriguez, director del 080 Barcelona Fashion, ha presentat l’edició, que tindrà lloc aquest juliol al Disseny Hub Barcelona. Segons Rodríguez, es manté l’aposta per vincular el certamen de moda catalana amb la formació d’aquesta matèria que es fa a la ciutat. De fet, ha plantejat com a principals objectius de l’organització del 080 donar suport a la formació, la creació, la producció i la internacionalització del món de la moda catalana.

A més, també ha explicat alguns dels compromisos que es planteja l’organització per a l’edició del gener de 2014, que estan encarats a la creació d’un certamen paral·lel dedicat a la comercialització dels productes de moda. De fet, Rodríguez ha confessat que la comercialització és el punt feble de la moda que es fa a casa nostra.

Televisió i fotografia

L’edició d’aquest juliol mantindrà el canal de televisió 080 TV Channel, que emetrà per Internet, tal com va passar en l’edició anterior. La cobertura de tots els actes anirà a càrrec d’estudiants i professionals de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

També hi haurà un plató de fotografia de moda on es realitzaran sessions fotogràfiques, que aniran a càrrec de set equips formats per professionals i alumnes d’escoles d’estilisme i fotografia de Barcelona. Dins l’àmbit de la fotografia, també hi destacarà una classe magistral del prestigiós fotògraf de moda Manuel Outumuro.

Les cares més conegudes del 080

Algunes de les models que han confirmat assistència a l’edició d’aquest juliol del 080 Barcelona Fashion són Clara Alonso, Malena Costa, Alejandra Alonso, Sheila Márquez i Carla Crombie. En l’àmbit de models internacionals hi destaca la top Delianah, que amb només 17 anys ja és una de les habituals a les desfilades de Carine Rotfield i Karl Lagerfeld. També hi seran la model noruega Erjona Ala, Iris Egbers, Andie Arthur i Josephine Li Tutour.

Un dels models masculins destacats d’aquesta edició serà el també actor José Lamuñ, així com Baptiste Radufe, considerat el cinquè top-model mundial; i Milers McMillan, desè top-model mundial.