El districte de l’Eixample guanyarà un nou espai lliure públic a l’interior de l’illa delimitada pels carrers de Londres, Casanova, París i Muntaner. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment un pla de millora urbana que preveu obrir a l’ús ciutadà aquest àmbit, d’uns 2.146 m2, que s’enjardinarà per tal que els veïns del barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample puguin gaudir d’una nova zona verda, d’estada i de repòs.

El regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, ha destacat que “el districte guanyarà un espai de més de 2.000 metres quadrats de verd, amb un nou interior d’illa, el vuitè des del 2015 i en total en tindrà 46”. Segons ha dit “l’Eixample és un espai absolutament dens i amb estratègies com la recuperació dels interiors d’illa sumat també a l’estratègia Superilla Barcelona recuperem espais per al verd, per al gaudi veïnal, d’estada i espais perquè hi faci vida el veïnat del districte”.

El promotor que impulsa el pla es farà càrrec de l’obra i cedirà gratuïtament a l’Ajuntament l’espai lliure interior de l’illa i l’accés públic a celobert pel passatge del número 86 del carrer de Londres. A canvi, el privat podrà dotar d’usos comercials i aparcament el subsòl i les plantes baixes.

En marxa les obres del parc de l’antic recinte industrial de Can Batlló

Un tret d’identitat de l’Eixample

Els interiors d’illa són una dels grans trets d’identitat de l’Eixample. Es tracta d’espais dissenyats per Ildefons Cerdà que amb el pas del temps van perdre el seu valor original, ser espais d’oci i descans per al veïnat, i es van urbanitzar i ocupar per interessos immobiliaris. El districte continua recuperant-los, des de l’any 1986, per obrir-los de nou a la ciutadania. Amb el del carrer de Londres s’hauran recuperat un total de 46 interiors d’illa per a ús veïnal i una trentena més s’han consolidat com a equipaments escolars.