Els veïns de l’eix verd del carrer de Cristóbal de Moura asseguren que se senten insegurs perquè el volum de trànsit a la zona és molt elevat —tot i ser una zona de prioritat per a vianants—, per l’ús que en fan molts conductors, que infringeixen les normes de velocitat. Per revertir la situació, han iniciat una recollida de signatures per pressionar l’Ajuntament de Barcelona perquè hi col·loqui més mesures preventives com ara senyalització horitzontal o ressalts.

L’eix verd de Cristóbal de Moura entre els carrers de Fluvià i Provençals es va estrenar el 2019 i és un exemple que l’Ajuntament vol replicar a la resta del carrer, que arriba fins a la rambla de Prim.

10 quilòmetres per hora, com a màxim

La velocitat a tota la zona pacificada del carrer de Cristóbal de Moura està limitada a 10 quilòmetres per hora i, segons la normativa, només hi poden circular els vehicles dels veïns per entrar i sortir dels pàrquings. A la pràctica, però, són molts els cotxes que aprofiten l’espai, sense semàfors, per agafar més ràpidament l’avinguda Diagonal.

A més, la majoria de vehicles que hi circulen ho fan a una velocitat superior als 10 quilòmetres per hora. Agustín Sánchez, veí de la zona, assegura que moltes vegades els vianants són sorpresos pels cotxes i, a la tarda, quan el parc infantil està ple, les situacions conflictives augmenten.

El districte de Sant Martí estudiarà les propostes

Els veïns van portar les queixes al Consell de Barri de Provençals del Poblenou i des del Districte Municipal de Sant Martí se’ls va assegurar que estudiarien les propostes. Ara bé, el districte reconeix que tot i aquesta percepció d’inseguretat, la Guàrdia Urbana no considera la zona com un punt de concentració d’accidents.