L’organització ha explicat que diverses administracions a l’estat han endurit els requisits de les beques per poder complir la promesa de cobrir el 100% de les sol·licituds que arriben als mínims. Aquesta circumstància provoca que moltes famílies que ho necessiten quedin fora de les ajudes. A més, es produeixen casos com el fet que els pares es quedin a l’atur a mig curs que provoquen situacions de risc per la nutrició dels nens que no estan becats.

La campanya que Educo ha presentat per aquest estiu es durà a terme a través de les escoles, els casals d’estiu i els campaments, i pretén contribuir a pal·liar els problemes de nutrició d’una part dels nens a l’estat espanyol. Segons l’estudi presentat per l’ONG, 100.000 nens van deixar d’assistir al servei de menjador de les escoles entre el 2009 i el 2012, i actualment 200.000 no poden menjar carn o pollastre cada dos dies.

L’ONG Educo ha presentat l’anunci de la campanya de beques menjador per a l’estiu, produït per José Corbacho i basat en un fet real. L’espot mostra un noi afegint aigua a la llet per donar-la als seus germans. Educo va ser la impulsora de l’exitosa campanya de l’entrepà màgic l’any passat.

El director general d’e l’organització, Josep Maria Faura, ha explicat que es plantegen donacions de 50 € per cobrir un mes de beca, de 25 € per cobrir dues setmanes o 12,5 € per cobrir-ne una. Les donacions per a la campanya de beques menjador es poden fer a través d’aquest web o del telèfon 902 19 19 19.