Pares i mares dels centres afectats a Barcelona per la pèrdua de qualificació de màxima complexitat, han lliurat al Consorci d’Educació més de 2.500 signatures contra aquesta modificació. Creuen que el pas a centres ordinaris arriba en un moment en què la situació de moltes famílies és encara més vulnerable a conseqüència de la pandèmia de la covid-19.

Signatures contra “retallades encobertes'”

Un dels centres afectats per aquest canvi és el Pere Vila, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Les famílies afectades han liderat la recollida de signatures, fins al punt que més de la meitat les han recollides des del centre. A més de la recollida de signatures han fet ja diferents accions que han comptat amb la resta de les escoles afectades.

Les signatures s’han recollit entre els dotze centres escolars de Barcelona afectats pel canvi de qualificació.

La Sabrina Werner, secretària de l’AMPA de l’Escola Pere Vila, assegura que el nostre cas és molt greu. “El canvi de qualificació representarà pèrdua de docents i de recursos econòmics“. A més afirma que les dades per fer aquesta modificació es van obtenir el 2018 i que “no s’ha tingut en compte el que ha passat amb la pandèmia”. N’és prova el fet que, segons les famílies d’aquest centre, un 90 per cent dels nens que estan inscrits al casal d’estiu ho faran becats.

Càstig a la lluita contra la segregació

La Montse L. Tolosana, representant de les Famíles de la Pública al Consell Escolar Municipal de Barcelona es mostra contundent. “La decisió del Departament és un càstig a la lluita contra la segregació escolar”. Critica el fet que amb aquesta decisió els més perjudicats seran els escolars que “tindran menys recursos que repercutiran en el seu aprenentatge.”

“Pròrroga” d’Educació

El Departament d’Educació, per la seva part, assegura que “la revisió s’ha fet enguany i per tenir en compte la situació de pandèmia que vivim, el Departament incrementa recursos addicionals per complexitat. Els centres que han perdut o baixat complexitat mantindran una part dels reforços o la totalitat”.

Aquesta comunicació, però, no satisfà la Montse L. Tolosana. “Això és pa per avui i fam per demà”, assegura. A més demana més transparència en les mesures que prengui el Departament i que les revisions per decidir els canvis de qualificació dels centres escolars es faci cada any i no cada quatre com fins ara.